Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 7., kedd

Barátok közt: A temetés

Körülbelül egy héttel az események után, reggel 8.00

(Laci lakása) Orsi már nem bírja tovább, kétségbeesett, Noémi ugyanis még nem került elő. A rendőrség is hiába kutat a tinédzser után, szerintük nem él a lány, de az is megeshet, hogy külföldön van. Imre még nem adja föl, interneten át is keresi Noémit. Laci a magyar rendőrség módszereit kritizálja.

(Andi lakása) A megviselt Miklós és Andi beszélgetnek, a pultnál reggeliznek. Andi lefixálta Zsófival a temetés utáni "ünnepséget" (tort), melyet a Rózsában tartanak Tóni emlékére. Miklós elmondja, hogy Tóni anyja is jelen lesz. Andi hányingert kap, kirohan a mosdóba.

(András lakása) András és Nóra a temetésre készülnek, s azt beszélik, hogy a nő és Miklós kapcsolata stabilizálódott.

(Andi lakása) Miki érdeklődik Andi állapota felől. Andi múló rosszullétre gyanakszik, bár már egy ideje jelentkeztek nála ilyen tünetek.

(Rózsa) Magdi néni, Vilmos és Kinga a Rózsát rendezgetik a torra. Vili bá sajnálkozik a lány és Géza közt történtek miatt. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy Kinga túltette magát a történteken.

(András lakása) András azt tanácsolja Emmának, hogy ne vegyen részt a temetésen, nem neki való, inkább vigyázzon Timikére. Emma elfogadja a tanácsot. S amikor Emma Timivel elvonul, András elmondja Nórának, hogy mennyire sajnálja a lányát: két éve elvesztette a szüleit, most meg a legjobb barátait.

(Iván pincéje) Noémi és Paula már egy hete a pincébe vannak zárva. Paula már évek óta gyanítja, hogy Iván nem normális. Többször megkínozta őt a pincében, de azért nem hagyta ott a férfit, mert azzal fenyegetőzött, hogy megöli. Szerinte Ivánnak örömöt okoz, ha másokat szenvedni lát, az egyik kutyájuknak is levágta a lábát korábban.

(Rózsa) Megérkezik Barta és Zsófi. Zsolt gratulál a lánynak, mert az rendben tartotta a kávézót. Magdi néni nem gondolta volna, hogy Klaudia ilyesmire képes. Zsolt nagyon Klaudia ellen beszél.

(Juli lakása) Juli teljesen biztos abban, hogy az anyja nem bűnös. Vanda ámulva nézi, hogy Juli csomagot készít Klaudiának. Megkéri az anyját, hogy vele mehessen a börtönbe, ő is kíváncsi a nagyanyjára. Viccelődik is: szerinte Klaudiáról lekopott a vakolat, a szemöldöke meg benőtt, és ezt látni szeretné.

(Börtöncella) Klaudia észreveszi, hogy eltűnt a jegygyűrűje a párnája alól. Szól Irénnek, az úgy véli, hogy Margit vette el. Irén csodálkozik, hogy a gyűrűt be tudta csempészni a cellába (az ilyesmit általában elkobozzák).

(Iván pincéje) Belép Iván, aki vizet hozott a nőneműeknek. Úgy beszél velük, mint egy kutyával, s megfélemlíti őket. Paula sértegeti a férfit, de az nekiesik.

(Börtöncella) Klaudia számonkéri Margiton a gyűrűjét. Margit tagadja, hogy ő lopta volna el, s begurul. Klaudia elgondolkodik. (Flashback: Magyaricsné gyűrűkereső látogatása a villában.)

(Iván pincéje) A vérző Paula és Noémi arról beszélnek, hogy minél hamarabb meg kell szökniük.

(Börtöncella) Klaudia elújságolja Irénnek, mire jött rá, s azonnal beszélni akar a nyomozókkal. Irén szerint ez rossz ötlet, úgy sem fognak hinni neki, inkább az ügyvédjével konzultáljon előbb.

(Udvar) a) Miklós és András összefutnak. Miklós Nóra felől érdeklődik, eztán elindulnak a koszorúkért.
b) Géza és Pali beszélgetnek. Pali elújságolja, hogy feladták Noémi keresését, négyszer osztogattak szórólapokat, de ezidáig nem hívta őket senki. Ekkor megjelenik Kinga, aki egy süteményes dobozt cipel a Rózsa irányába, s így köszön: "Szia, Imi!" - Gézát észre sem veszi.
c) Tilda megkérdezi Anditól, hogy baj-e, ha Palival csak egy kisebb koszorút visznek. Tilda észreveszi Andi sápadtságát. Andi a stresszre fogja az egészet, sógornője azonban azt tanácsolja neki, hogy vásároljon egy terhességi tesztet, hátha...
d) Laci köszön, majd Tildát az irodájába hívja. Ott arról beszél neki, hogy hamarosan megkapja minden alkalmazott a fizetését, bármi történjen is.

(Kertészék lakása) Magdi néni süteményt készít, szerinte a házi sokkal finomabb, mint holmi boltban vásorolt. Botond nem akar menni a temetésre, Magdi ezt megérti. Szóba kerül, hogy a fiú és Erik között múlóban van az ellenszenv, az asszony örömmel nyugtázza a hírt.

(Udvar) a) Zsófi Andit informálja: az ünnepséggel minden rendben van.
b) Juli és Vanda kimegy a kapun.
c) Megérkezik Tóni anyja, és odamegy Andihoz. Andi tájékoztatja a nőt, hogy hamarosan indulnak, de ha van kedve, menjenek föl a lakására.

(Novákék lakása) Orsinak semmi kedve kimozdulni otthonról, hiszen bármikor jöhet egy telefonhívás, vagy betoppanhat Noémi. Imi és Laci talpig feketében kilépnek az ajtón, és csalódottan azt beszélik, hogy Orsolya valószínűleg a világ végét is várhatná, ha eddig nem érkezett semmi információ.

(Börtön, beszélő) Klaudia meglepődik, hogy Vanda is jelen van. A nő közli Julival, hogy valami fontos momentum jutott eszébe, de erről majd később beszél. Elmesélik egymásnak a híreiket, Juli Tóni temetéséről mond dolgokat. Klaudia Vanda és Botond kapcsolatáról érdeklődik, azonban a lány fölháborodik: "Hát igen, magát még a börtön sem viseli meg. Még innen is irányítaná az életünket! Anyámat könnyű érzelmileg befolyásolnia, de engem nem lehet... Remélem itt fog megrohadni..." (A két felnőtt el van hűlve...)

Nincsenek megjegyzések: