Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 1., szerda

Barátok közt: Klaudia szégyene 1.

16.00


(Valahol az úton)
Amikor bebizonyosodik, hogy tényleg Tóni autója robban föl, Miklós dühös lesz, majd sírni kezd. Laci is elkámpicsorodik.

(Udvar) Többen, köztük Juli, illetve a drogériából visszatért Emma és Vanda végignézik, ahogy Klaudiát (akinek az arcán szégyen ül) megbilincselve elviszik a rendőrök. Vanda odamegy Julihoz: - Én megmondtam! Én megmondtam! Ez egy gyilkos! - súgja oda anyjának.

(Valahol az úton) Miklós és Laci éppen indulna hazafelé, amikor Mikit a rendőrségtől hívják mobilon. Miki elmondja, hogy valószínűleg az ő fia ült a kocsiban. A nyomozók viszont csak egy ember maradványait találták a roncsok között.

(Rózsa) a) Magdi elmeséli Vilmosnak, hogy látta Klaudiát, amint elviszik megbilincselve. "Legyen akármilyen flancos úrinő, a gyilkos az gyilkos!" - folytatja. Később Géza is csatlakozik, és elmondja, hogy Nóra csak néhány hétre érkezett, és Andráséknál laknak majd.
b) Botond és Vanda összefutnak. Vanda attól tart, Botond nem akar vele szóba állni Klaudia ügye miatt, de a fiú megnyugtatja: azt a bűnt nem ő követte el, hanem a nagyanyja.

(Iván háza) Noémi a konyhaasztalnál ül, de csak bámul maga elé. Nem eszik. Paula (Iván neje) arra kéri a férjét, hogy mihamarabb értesítsék a rendőrséget, biztosan keresi valaki a lányt. Iván válasza: "Ma már késő van, majd holnap reggel."

(Juli lakása) Vanda és Juli veszekednek, Vanda ugyanis mindenképpen el akar költözni, nem tud ilyen szégyenben élni.

(Tildaék lakása) Tilda benyit a bejárati ajtón. Elújságolja Palinak a Lacival történteket: tegnap főnökük még magához tért, azonban Noémi eltűnt, és a pletykák szerint valószínűleg meghalt Tónival együtt. Ismét féltik az állásukat.

kb. 18.00


(Novák lakás) Laci megérkezik. Elmeséli, hogy a robbanás idején Noémi nem volt az autóban, de a rendőrség még nem tudja, hol van a lány, de minden bizonnyal él. Orsi és Imre valamelyest megkönnyebbül, de Tóni halálán sajnálkoznak. Orsi sír.

(Iván háza) Iván a konyhában a tévét nézi, megy az RTL Híradó. Bemondják, hogy valószínűleg E. Antal holtteste volt a kocsiban a robbanásban, és utazott mellette egy F. Noémi nevezetű lány is, de az nem halt meg. Amikor Paula megjelenik, Iván hirtelen kikapcsolja a tévét. "Mindig felidegesítenek ezek a rossz hírek, nem érdemes nézni" - szól oda a nejéhez.

(Andi lakása) Sírva belép Miklós. Andi némán átöleli. Később Miklós mondja, hogy Nórát és Tóni anyját fel kellene hívni. Andrea közli a férfival: Nóra Andráséknál van.

(András lakása) Emma, Nóra és András is az RTL Híradót nézi. A nőneműek sírni kezdenek.

(Rózsa) Megjelenik Zsófi. Vilinek és Kingának bejelenti, hogy ő lesz addig a főnök, amíg Zsoltot ki nem engedik a kórházból. Kinga szívja a fogát.

(Novák lakás) Laci, Orsi és Imi egy nyomozóval beszélget, s elmondja, a rendőrség már nekilátott Noémi keresésének. Jó lenne azonban, ha ők is közreműködnének.

(András lakása) Csengetnek. Emma kinyitja az ajtót. Miklós jött, Nórával szeretne beszélni. A megtört férfi besétál a nappaliba. Nóra leteszi az alvó Timikét a kanapéra, majd köszönés nélkül ad egy hatalmas pofont Miklósnak.

Nincsenek megjegyzések: