Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 9., csütörtök

Barátok közt: Andi bejelentése

Délután, 4 óra felé

(Börtöncella)
Klaudia Irénnel beszélget, úgy látszik, ők ketten megértik egymást. Klaudia arról mesél, hogy ő is hasonló karakterű tinédzser volt. Továbbá szóba kerül Iván pénzéhessége is.

(Rózsa) a) Mindenki az akciót figyeli, Barta Zsolt nevet a háttérben, Magdi megbotránkozik. Tóni anyja nekiesik Nórának is: úgy véli, az ügyvédnő is magára hagyta a fiát. Ekkor a két nő közé áll Miklós. Lehurrogja az asszonyt, hiszen az sem vigyázott rá soha. Tóni anyja fogja a táskáját, és elrohan, közben odavágja Magdinak, hogy köszöni az információkat.
b) Miklós megkéri a népet, hogy fáradjanak haza.

(Novákék lakása) Orsi érdeklődik Imrétől a Sára-féle látogatásról. A nő szerint Imre igazán elmehetetne Sáráékkal.

(Rózsa) a) Amikor a népek elindulnak, Miki megragadja Magdi vállát. Nagy nehezen kiderül, hogy Magdika adta a lovat Tóni anyja alá. Pletykás vénasszonynak nevezi a nőt, majd tájékoztatja arról, hogy menjen nyugdíjba, július elsejétől más fogja ellátni a házmesterséget.
b) Barta Zsolt megkérdezi, hogy ki kereste Zsófit. Barta rejtetten örül, mert a lány nem kíváncsi a nagynénjére.

(Udvar) a) Miki és Nóra beszélgetnek, jelen van András és Andi is. Tóni anyjának kirohanását értékelik. Nóra bejelenti, hogy marad a házban, s majd megkéri Gézát, hogy keressen másik lakhelyet magának. (Berényi Zsuzsa a háttérben vár Andrásra.)
b) Magdi és Vilmos bemenne a lakásukba. Magdi leül a konyhaasztalhoz és zokog. "Ez a hála...?! Szinte én neveltem föl őket, évekig nekik dolgoztam, és tessék, kirúgnak...." Vilmos haragszik az asszonyra, mert az soha nem tud lakatot tenni a szájára: "Anyus, ezt te főzted magadnak!" Vili bá bevonul a nappaliba átöltözni.

(András lakása) Nóra megjegyzi Zsuzsának, hogy mennyire le van fogyva, biztosan Atkins-diétázik, majd elviszi megetetni Timikét az egyik hátsó szobába. Zsuzsa bejelentést tesz Andrásnak: Jánost a cége egy gazdag arab ország építkezéseire küldte, s hamarosan elhagyják az országot, gyerekestül-mindenestül.

(Kertészék lakása) Botond a síró nagyanyját pátyolgatja.

(András lakása) András fel van háborodva, hiszen nem láthatja Bandikát a jövőben. Zsuzsát elzavarja a lakásából. Később András és Emma értékelik a dolgokat. Emma még a kiutazás előtt szeretné látni az unokatestvérét/mostohatestvérét/azt a gyereket, akivel együtt lakott.

(Andi lakása) Andi a jövőt tervezgeti, megígéri Miklósnak, hogy szül neki egy fiút, aki az ő véréből van. Elkezdi a férfit simogatni. A férfi felpattan a kanapéból, mert el kell intéznie valamit. Andi csalódottan néz maga elé.

(Nóra/Géza lakása) Csengetnek, Géza kinyitja az ajtót. Miklós indulatosan bemegy a lakásba, s közli Gézával, hogy holnap kezdjen költözködni, ki van téve, Nóra és Timike maradnak. Géza a szerződésre hivatkozik, ám Miklós arra hivatkozik, hogy "kicsinálja" őt, ha nem takarodik el.

(Kertészék lakása)
Vilmos kimegy az ajtón szótlanul, mennie kell a Rózsába eltakarítani a tor utáni szemetet. Magdi néni tovább szipog. Botond szerint már tényleg ideje lenne az asszonynak legalább a házmesterséggel felhagynia, hiszen hamarosan betölti a hetvenet, és majd ő elmegy dolgozni.

(Rózsa) Zsófi, Barta és Kinga takarítanak, majd beállít Vili is. Az idős férfi elújságolja Kingának a történteket, és úgy véli, az egész Kertész családra átok ült az utóbbi hónapokban.

(Kertészék lakása) Géza beállít, majd az anyjával azt beszélik, hgoy mekkora szemét Miklós: mindkettőjüket kirakta. Géza az anyjáéknál húzza meg magát néhány napig, amíg nem talál albérletet.

(Andi lakása) Andi telefonon kér időpontot a nőgyógyászától, majd amikor betoppan Miklós, leteszi a kagylót. A nő féltékenyen hallgatja végig, hogy Miklós sikerrel rakta ki Gézát Nóra lakásából. A mondandó végén így szól Miklóshoz: Szeretnék mondani valamit. Azt hiszem, terhes vagyok... Miklós tátott szájjal bámul.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

jo kezdet