Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 7., kedd

Barátok közt: A temetés 2.

Kora délután

(Iván pincéje
) Noémi és Paula azt tervezik, hogy hogyan szökjenek meg.

(Börtön, beszélő) Juli elnézést kér Klaudiától Vanda viselkedése miatt, karon ragadja a lányát, és elhúzza. Azt mondja, hogy amint lehet, bejön, legkésőbb holnap. Ekkor belép Nándor (az ügyvéd), köszön Julinak, majd leül az asztalhoz. Megkérdezi Klaudiától, hogy mi volt ez az előbbi jelenet. Az asszony elmismásolja a dolgot.

(Udvar) Miklós, Andi, Nóra, Tóni anyja, András és mások elindulnak a temetésre.

(A börtön előtt) Juli letolja Vandát, hiszen nem kellene így viselkednie. A lány szobafogságot kap egy hónapra.

(Börtön, beszélő) Klaudia tájékoztatja Nándort arról, hogy mi jutott az eszébe: talán Magyaricsné lehet a tettes, mert egy mondvacsinált ürüggyel jelent meg a villában, és neki lehetősége volt elrejtenie a táskájában az üvegcsét. Nándor megígéri, hogy utánanéz a dolognak, viszont több tiszteletdíjra lenne szüksége.

(Temető) Megkezdődik a szertartás, egy kisebb koporsót látunk. Egy katolikus pap beszél. Miklós Nóra kezét szorongatja, s ezt Andi meglátja.

(Börtön, beszélő) Klaudia megkéri az ügyvédet, hogy menjen be a Mátyás király térre, beszéljen Zsófival, Julira ugyanis nem hallgat. Szeretné, ha a lány bemenne hozzá.

(Temető) Többen hüppögnek. Tóni anyja (nem tudom, hogy mi a keresztneve) hangosan sír. Amikor leeresztik a koporsót, letérdel, majd felordít: "Tónikám, kisfiam, csak te maradtál nekem, miért hagysz itt?" Miklós odasúgja Nórának, hogy most kellene neki a fia, de amikor vele volt, nem törődött vele.

(Iván pincéje) Lemegy a lépcsőn a szadista férfi. Vizet hozott, de amikor Paula sértegetni kezdi, kiönti a földre, s pofont ad a feleségének. Eztán elmegy.

(Udvar) a) Emma Timikét tologatja a babakocsiban. Megérkezik Juli és Vanda. Juli fölmegy, Vanda Emmával kezd beszélgetni. Szóba kerül, hogy Juli és András is Klaudia ártatlansága mellett vannak.
b) Megérkeznek a temetésről az emberek. Nóra odamegy Emmáékhoz. Vanda el. Andi szól, hogy a Rózsában tort tartanak, mindenki fáradjon oda.

(Novákék lakása) Csörög a telefon. Orsi felkapja, de csak téves hívás. Belép Imre és Laci. De megint semmi, hiába várnak már egy hete.

(Rózsa) a) Tilda Andival beszélget Andi rosszulléteiről. Tilda felajánlja, hogy hoz Andinak a patikából egy terhességi tesztet. A nő megköszöni.
b) Miklós valamiért nem tágít Nóra és Timi mellől.
c) Tóni anyja és Magdi néni beszélgetnek. Magdi néni elpletykálja azt a mendemondát, miszerint Miklós a felelős Tóni haláláért.

(Udvar) a) Sára és Viki lépnek be az ajtón. A nő leguggol bekötni a lánya cipőjét.
b) Belép Nándor, megkérdei Sárától, hogy ismeri-e Szentmihályi Zsófiát, de az nem.
c) Andi, aki a Rózsa ajtaja előtt vár Tildára, szól az ügyvédnek, hogy ő ismeri Zsófit. Bemutatkoznak, a nő bemegy Zsófiért a Rózsába.

(Novákék lakása) Csengetnek. Orsi rohan kinyitni az ajtót. Sára Imrét keresi. Elkezdenek beszélgetni, már napok óta nem látták egymást. A fiú tájákoztatja Sárát a nagy problémáról. A nő szerette volna megkérdezni Imrét, hogy elmenne-e velük egy hétvégére kikapcsolódni, de így nem aktuális.

(Rózsa) a) Miki Nórával beszélget, mások eszegetnek-iszogatnak.
b) A háttérben Andi szól Zsófinak, majd megérkezik Tilda.
c) Magdi folytatja Tóni anyjának az "agymosását". Szerinte Miklós hagyta elkallódni a fiút.
d) Tilda átadja a tesztet Andinak, az megköszöni, és elindul a mellékhelyiség felé.

(Udvar) a) Zsófi és Nándor bemutatkoznak egymásnak. Zsófi elmondja a férfinak, hogy nem kíváncsi Klaudiára semmiképp, kár a gőzért.
b) Imre lekíséri Sárát és Vikit az udvarra, majd elköszönnek egymástól.
c) A padon ülő, síró Emmát Erik nyugtatgatja.

(Rózsa) a) Andi odamegy Tildához: "A teszt... a teszt pozitív...!" - újságolja boldogságát palástolva.
b) Tóni anyja felhörpint egy kis töményet, majd odamegy Mikihez és Nórához. Elkezdi szapulni Miklóst, mert az a fiát a halálba kergette...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Koszonom, hogy egy erdekes blog