Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 14., kedd

Barátok közt: S.O.S, Noémi!

Kora délután

(Miki irodája)
Andi és Miklós Icát elemezgetik. Andinak úgy tűnik, mintha látta volna már valahol ezt az Icát, meg olyan rekedtes a hangja, mint egy banyának. Azt sem tudják, hogy hány éves, olyan negyvenes forma nő lehet. Miklós az ajánlásaiból olvas, s kiderül: Ica kitűnő munkaerőnek bizonyult korábbi munkahelyén, de legalább csendes, s biztosan nem olyan pletykás, mint Magdi.

(András lakása) Emma folytatja Bandika agymosását, majd kéri tőle, hogy ezekről ne beszéljen Zsuzsának. Bandika semmiképpen sem szeretne egy arab országban élni.

(Novákék lakása) Orsi elmélázik egy pillanatra, majd a Noémit szólongatja, de az nem válaszol. Orsolya kirohan a lakásból.

(Iván pincéje) A véres fejű Iván levonszolja Noémit a pincébe, kérdezgeti, hogy kit hívott föl és mit mondott. Noémi azt válaszolja, hogy az anyja nem tudja, merre van. Iván ütlegelni kezdi a lányt.

(Udvar)
a) Zsuzsa és Nóra kijön a kávézóból, majd elköszönnek egymástól. Zsuzsa siet csomagolni.
b) Magdi néni megpróbálja feltartani a lépcsőházból kilépő Orsit. Noémiról érdeklődik. A nő azonban Laci irodája felé veszi az irányt se szó, se beszéd.

(Laci irodája) Tilda tájékoztatja Lacit, hogy több futár új állás után akar nézni, a bérüket akarják. Ekkor benyit Orsolya, s tájékoztatja a férjét Noémi jelentkezéséről. Az anya érzi, hogy valami nagy baj lehet a lányával. Valami "Létaer..."-t értett. Tilda utánanéz a neten, Létaerdősről lehet szó. Ez a falu kb. 50 km-re lehet a baleset helyszínétől. (Létaerdős - fiktív település.) Laci felhívja Imrét a mobilján: jöjjön ki a könyvtárból, indulnak, mert Noémi jelet adott magáról, s a könyvtár előtt felveszik.

(Gang) Géza és Botond összefutnak Nórával. Géza tájékoztatja Nórát, hogy kitakarították a lakást, ma este már át is költözhet.

(Iván pincéje) Noémi aléltan fekszik a pincében. Iván a síró Paulára ordít, végezni akar mindkettőjükkel.

(Udvar)
a) Géza és Botond jön lefelé. Magdi néni kérdezgeti őket, majd rágalmazni kezdi Miklóst. A két hímnemű bevonul a Rózsába.
b) András belép a kapun (jön haza ebédelni), és összefut az igyekvő Lacival és Orsival. Megtudja tőlük, hogy Noémi megvan, s sietniük kell.
c) Anyus, aki az előbbi beszélgetés foszlányait figyelte, Andrástól érdeklődik.

(Valahol Pesten, egy átlagos lakásban) Ica belenéz a tükörbe. Leveszi magáról a vastagkeretes szemüvegét, kiveszi a fekete kontaktlencséket, majd letörli a sminket az arcáról. Egy anyajegy bukkan elő. Régi, "kedves" ismerős vonásai kezdenek alakulni, aki így szól: "Ez a frizura nem a legjobb. A hosszú szőke jobban állt!" ... Maja visszatért.

(András lakása) András hazajött a munkahelyéről ebédelni, Bandika megöleli őt. András mesél Emmának Noémi hívásáról. Később Nóra elmondja a férfinak, hogy már ma este a saját lakásában alszik, de délután segítsenek már neki bevásárolni.

(Rózsa) a) Magdi néni többeknek elújságolja a Rózsában, hogy megkerült Noémi.
b) Géza és Botond sörözgetnek. Kinga szolgálja ki őket. A lány feltűnően kedves Botonddal. Amikor Kinga elmegy, Botond megígéri, hogy nem fog bedőlni Kingának, mert ezt biztos csak azért csinálja, hogy bántsa Gézát.

(Valahol az országúton, Laci kocsijában) Imre megtudja, hogy Létaerdősön lehet Noémi. Eszébe jut az a fura fazon, akit Palival kérdezgettek jó egyhete. A fiú nem tartja véletlennek a férfi furcsa viselkedését.

(András lakása) Bandika az apjával beszélget, Emma sunyin figyel a háttérből. Bandika bejelenti, hogy ő semmiképp nem akarja elhagyni Magyarországot, inkább Andrással marad. András nem érti a fiát.

(Laci kocsijában) Laci Orsolya tanácsára felhívja a rendőrséget, s elmondja a központnak, hogy hol lehet pontosan Noémi.

Kb. három óra múlva

(Börtön, beszélő) Juli ismét csomagot visz Klaudiának, amit az őr alaposan átvizsgál. Juli elmondja, hogy Magyaricsnéval nem jutott semmire.

(Iván háza előtt) Laciék Iván házát figyelik, de ott nincsen semmi mozgás. Azon tanakodnak, hogy bemenjenek-e.

(Börtön, beszélő) Juli tájékoztatja az anyját, hogy Barta is értesülhetett Magyaricsné Rózsában tett látogatásáról. Klaudia szerint Magyaricstól (aki kevésbé mogorva, mint a neje) kellene érdeklődnie.

(Iván háza előtt) Laci és Imre a szomszédoktól érdeklődnek, hogy hol lehet a mellettük lakó férfi. Azok nem tudják, lehet, hogy megint úton van. Megjegyzik azt is, hogy az utóbbi egy-két hétben nagyon furcsán viselkedik, már Paulát sem látták, s hogy vigyázni kell vele. Egyáltalán nem szeretik.

(Börtöncella) Klaudia sajnálkozva mesél Irénnek a lánya magánnyomozásának zsákutcába jutásáról. Irén kedzi elhinni, hogy tényleg nem Klaudia lehet a tettes. Margit úgy véli, cellatársa hiú ábrándokba ringatja magát, s a tárgyaláson minden kiderül. Szerinte addig jó, amíg Klaudia velük van, hiszen ellátja néhányukat ezzel-azzal.

(Iván pincéje) Noémi ébredezni kezd. Iván vadászpuskával a kezében figyeli.

(András lakása) Miki és Andris felkapják Nóra bőröndjeit. Ekkor betoppan Zsuzsa, aki haza szeretné vinni Bandikát. A nő reméli, hogy a fiú elbúcsúzott mindenkitől. Bandika azonban marad...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

sokat tanultam