Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 10., péntek

Barátok közt: A pénzéhes ügyvéd

Késő délután

(Rózsa)
a) Vilmos egy nagy zsákba pakolja a szemetet. Betoppan Géza, és az apjától érdeklődik arról, hogy pontosan mi is volt ez a kirúgásos ügy, meghogy miért Magdi nénit hibáztatja érte.
b) Juli is belép. Zsófitól kér segítséget Klaudia cégével kapcsolatban. Elmeséli a lánynak, hogy Nándor mekkora pénzéhes alak, szerencsétlen anyját mennyire kihasználja, s Klaudia minden bizonnyal ártatlan. Zsolt mindent hall.

(Andi lakása) Miklós teljesen ledöbben a hír hallatán. Andi szerint a férfi nem örül. "Jaj, dehogynem örülök, csak ez olyan hirtelen ért." Átölelik egymást, Miki a nő válla fölött néz bambán.

(Rózsa) Zsolt azt tanácsolja Zsófinak, hogy beszéljen az ügyvéddel, hívja a Rózsába, talán tényleg nem Klaudia próbálta megölni őt. Zsófi erre nem hajlandó, és elcsodálkozik a férfi pálfordulásán. Elárulja, hogy Nándor névjegykártyáját berakta a táskájába.

(Juli lakása előtt) Emma becsenget, Vanda kinyitja az ajtót. Emma elmeséli, hogy Zsuzsáék külföldre fognak költözni, viszik magukkal Bandikát is. Viszont van egy terve, hogy a fiú náluk maradjon. Megjelenik Juli, aki nem örül a beszélgetésnek, hiszen Vanda szobafogságban van. Amikor Emma elmegy, megszidja a lányt.

(Zsolt irodája) Barta Zsófi táskájában kutat. Előkeresi az ügyvéd névjegykártyáját, majd hívja is. - "Üdvözlöm, Barta Zsolt vagyok. Szerenék Önnel beszélni valamikor... mondjuk holnap délelőtt felkeresném az irodájában. ... Értem, akkor ha úgy is jön a házba, akkor találkozhatnánk... de nem itt a Rózsában, hanem a tér előtti parkban."

-----

Másnap reggel

(Miklós irodája) Miklós az irodában ül, amikor belép András. Miklós elmondja, hogy a jövőben próbál megváltozni, ami András szerint nehéz lesz. Szóba kerül Andi terhessége.

(Udvar) a) Andi kezében bevásárlótáska. A nő összfut Tildával, s elmeséli neki, hogy a nőgyógyásza ma délután fogadja.
b) Géza és Botond csomagokat hordanak be a Kertész-lakásba.

(Miklós irodája) a) Miki folytatja a beszámolót Andi terhességéről. András csodálkozik, hogy mikre képes az öccse, amikor tudomást szerez a férfiaknak kifejlesztett fogamzásgátló szedéséről. Megtudjuk azt is, hogy Miklós sokkal jobban szereti Nórát, mint Andreát, a Szilágyi lány csak egy alibi volt.
b) Betoppan Magdi néni, András elmegy. Az asszony hetykén a fizetését kéri. "Miklóskám, találj tőlem jobbat és olcsóbbat. Azt hiszem, nem ezt érdemlem, dehát te tudod. Először a Gézu, most meg én... hát... ennyit rólad." Miklós csak nevet.

(Börtön, beszélő) Klaudia beszámol Julinak arról, ami eszébe jutott Magyaricsnéval kapcsolatban. Sőt, szeretné kérni egy hatalmas szívességre.

(Miklós irodája) Miki felhív egy hirdetési céget, álláshirdetést szeretne feladni házmesteri és takarítói munkakörbe.

(Gang) András és Magdi néni összefutnak. Az asszony beszámol a kirúgásáról. András csóválja a fejét, de nem tehet semmit.

(Börtön, beszélő) Klaudia arra kéri Julit, hogy nyomozzon Nándorral Magyaricsné után. Julitól távol áll az ilyesmi, de (nehezen) belemegy a játékba.

(Udvar) a) Kinga az asztalokra pakolja ki a terítőket. Amikor meglátja a cipekedő Gézát és Botondot, megjegyzi Botondnak, hogy milyen erős fizikuma van. A fiúk bevonulnak a lakásukba. b) Erik kérdőre vonja Kingát: "Mi volt ez?" A lány válasza: "Semmi különös, de úgy dagadnak az izmai."
c) Barta kimegy a kapun.
d) Nóra és Emma lecipelik a babakocsit a lépcsőn. Erik Emmától érdeklődik, hogy minden rendben van-e vele.
e) Andi visszatér a bevásárlásból. Nórával beszélgetni kezd. Megjegyzi, hogy mennyire aranyos és édes kislány Timi, majd így folytatja: "Remélem, az én kisbabám is ilyen szép lesz..."

(Mátyás király téri park) Barta találkozik Nándorral, Klaudiáról beszélgetnek. Zsolt sok pénzt ajánl a férfinak, ha az segít neki Klaudiát évekre a börtönbe juttatni..

Nincsenek megjegyzések: