Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 2., csütörtök

Barátok közt: Odalent a pincében

19.00

1. rész

(Novák lakás) Orsi a tehetetlenség miatt feszélyezett, legszívesebben elutazna a baleset helyszínére, és keresné a lányát, de mivel hamarosan besötétedik, nem tehet semmit. Iminek jó ötlete támad: ha holnapig nem kerül elő Noémi, megkéri a barátait, hogy segítsenek a balesethez közeli településeken szórólapokat osztogatni. Mindannyiuknak aludnia kellene, ugyanis tegnap le sem hajtották a fejüket.

(András lakása) Nóra nekiront Miklósnak, amiért az elmarta Tónit magától, és nem vigyázott rá megfelelően. A férfi felháborodik: "Nem erre lenne most szükségem, hanem a megnyugtatásodra". Nóra sírva: "Inkább szállj magadba, a halálba küldted a fiunkat!". Miki elmegy, majd megjelenik András. Nóra vállára teszi a kezét, és azt tanácsolja a nőnek, hogy feküdjön le.

(Rózsa) a) Miután Zsófi "átvette az irányítást", megállás nélkül szekírozza Kingát, pihenni sem hagyja, irányítja egyik asztaltól a másihoz.
b) Géza megkérdezi Zsófitól, hogy miért csinálja ezt a barátnőjével. Zsófi ezt csak leckének tartja, és amint lehet, szeretne kibékülni Kingával.
c) Kinga odasúgja Vilinek, hogy már ezt nem bírja. Kinga úgy veszi ki, hogy Zsófi és Géza rajta szórakoznak, ám Vili szerint ez nincs így.

(Börtöncella) Klaudián szürke egyenviselet. Egy őr bekíséri a cellájába, ahol van két másik nő is. Amikor az őr elmegy, az egyik nő nekiesik: "Az én nevem Margit, ő pedig a barátnőm, Irén. Hallottunk má' rólad, azt pletykálták itt a népek, hogy fenenagy úrinő vagy! Majd megtanulod, ki az úr itt!"

(Andi lakása) Belép Miklós. Andi észreveszi a pofon helyét. A férfi elpanaszolja a nőnek, hogy Nóra nem úgy fogadta, ahogy kellett volna. Andi megöleli Miklóst. Az elmondja, hogy Noémi él, azonban eltűnt.

(Juli lakása) Vanda felemlegeti nagyanyja ügyét. "Olyan jó volt nézni, ahogy elviszik azt a vénasszonyt, meg is éremli, amit kap majd." Juli csodálkozik lánya szívtelenségén. Vanda folytatja: "Remélem, nem fogsz bemenni hozzá a börtönbe!". Az anya idegesen elküldi aludni a lányát.

(Kinga lakása) Kinga elmeséli Eriknek, hogy Zsófi átvette a Rózsa vezetését pár napra, és az úgy viselkedik vele, mint egy kutyával.

(Börtöncella) Sötét van. Klaudia sír az ágyán. "Én nem vagyok gyilkos. Nem vagyok gyilkos... - rebesgeti. Kussolj már el, dögleni akarunk! - kiabál oda Margit.

(Iván háza) A sötét konyha. Noémi, úgy látszik, magához tért. Ki szeretne menni a bejárati ajtón, de Ivánba botlik, és az nem engedi. Befogja Noémi száját, és így szól: "A pincéből biztosan nem fogsz tudni megszökni..." A lány próbál a férfi karjaiból szabadulni, de az erősebb.

2. rész

Másnap reggel, 7.00


(Laci irodája) Imre fénymásol az irodában. A papírokon szöveg, Noémi képe és elérhetőségek. Belép Laci kávéval. Azon tanakodnak, hogy fog-e a szórólaposztás és a plakátolás segíteni.

(András lakása) Emma egy gőzölgő tea fölött hüppög. András odaül mellé. Csengetnek, Laci jött. A fiú Emma segítségét szeretné kérni, elvinné szórólapot osztani. András lebeszéli Lacit erről, ugyanis a lánya nincs olyan állapotban, hogy kimozduljon.

(Udvar) a) Imre és Magdi összefutnak. Az asszony kérdezi, hogy mire kell az a sok papír, majd sajnálkozik Tóni halálán, s hozzáteszi "de hát ezek a mai fiatalok, úgy vezetnek, mint a vadak". Imre leteszi a papírokat a padkára, majd fölmegy a lépcsőn.
b) Laci a kótyagos fejű Pali segítségét kéri Tildáék ajtajánál. Pali belemegy a dologba.
c) Botond kilép Kertészék ajtaján. Magdi azt tanácsolja, hogy menjen Novákékkal, hátha tudna segíteni nekik Noémit keresni, s ezzel jó pontokat is szerezhet.

(Kinga lakása) Csengetnek. Kinga kinyitja az ajtót. Imre jött, Eriket keresi. Kinga kilép, megy dolgozni. Imre megkéri Eriket, hogy segítsen nekik szórólapot osztani, és ha lehet, menjen a saját autóján, a benzinköltséget majd ők állják. Erik szívesen segít.

(Udvar) a) Zsófi nyitja a Rózsát. Megérkezik Kinga. Zsófi beszól neki: "Szervusz. Három percet késtél." Kinga elhúzza a száját.
b) Erik és Imre megérkeznek az emeletről. Botond odamegy Imréhez, s megkérdezi, hogy ő segíthet-e. Imre belemegy. Erik azonban: "Ha ez is jön, én nem megyek!". Imre megkéri Eriket, hogy tegyék félre az ellenségeskedést, ez az ügy fontosabb annál. Majd amikor Pali és Laci is csatlakozik, öten elindulnak kifelé a kapun.

(Iván pincéje) Iván reggelit visz Noéminak. A lány ellenségesen megkérdezi: "Miért akar itt tartani?" A válasz: "Mert én úgy akarom. És addig, ameddig akarom."

(Rózsa) Juli kér egy kávét a pultnál Kingától, majd Zsófival diskurzust kezd. Juli unokatestvére véleménye felől érdeklődik. Zsófi elmondja, hogy elutasította Klaudia segítségkérését, s a továbbiakban nem akar az élete részese lenni. Juli véleménye az, hogy Klaudiát nem kellene addig elítélni, amíg azt a bíróság meg nem teszi. A nő úgy dönt, hogy hamarosan felkeresi az anyját a börtönben.

(András lakása) Nóra cumiztatja Timikét, s Andrással beszélget. A nő szerint Tóni haláláért leginkább Miklós a felelős. András ezt nem is vitatja, de szerinte egy esélyt mindenképpen adnia kellene az öccsének. Eközben Emma mániákusan takarít. András úgy véli, a lány így próbálja feldolgozni az eseményeket.

(Iván háza) A konyhában Paula megkérdezi, hogy hová tűnt a lány. Iván válasza: "Nem tudom, talán hajnalban elment. De azért elköszönhetett volna!" Paula furcsálja az esetet.

(Andi lakása) Miklós enni próbál a pultnál, de nem tud. Andinak megvallja, hogy magát hibáztatja a dolgokért, de Nóra elutasítása fáj neki. Miki azt is elmondja, hogy titokban abban bízik, hogy nem Tóni ült abban az autóban, és a DNS-vizsgálat majd ezt bizonyítja.

(Börtöncella) Tálcákon meghozzák a reggelit (azért a cellába hozzák, hogy ne kelljen annyi helyszínt alkalmazni, ez sok pénzbe kerül :) ). Klaudia iszik egy kevés vizet. Irén (a kedvesebbik rab) azt mondja, próbáljon meg enni, nem kell feladnia a harcot. Az asszony viszont csak az ügyvédjével szeretne beszélni. Ekkor Margit feldühödik, és Klaudiára önti a tálca tartalmát. "Mi van, nem tetszik a börtönkoszt, kaviár kéne?"

Nincsenek megjegyzések: