Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 14., kedd

Barátok közt: Egy titokzatos hölgy

Délelőtti események

(Rendelő) A nőgyógyász az álterhesség tüneteiről mesél Andinak: ha egy nő nagyon szeretne már egy kisbabát, de nem esik teherbe, akkor az emberi szervezet furcsa dolgokat tud produkálni. Az álterhes nő hasa felpuffad, rosszullétek gyötrik, megindulhat a tejelválasztás, a test hormonálisan megváltozik. Andi elszontyolodik.

(Magyaricsék háza) Magyaricsné riadt szemekkel néz Bartára. Zsolt erősen szorítja a karját, majd kérdőre vonja az asszonyt. Zsolt megtudja, hogy csak ők ketten vannak a házban. A jelekből kiderül, hogy tényleg Magyaricsné akarta megölni a férfit.

(Novákék lakása) Laci és Orsolya beszélgetnek, nem értik, miért nem történik már valami. A nő már napok óta nem alszik, ezért nyugtatókat vesz be, s elvonul aludni.

(Rendelő) Andi nem érti, hogyan lehetett a terhességi tesztje pozitív, hiszen a vizeletminta kimutatja a terhességet, és az az álterhességnél negatív szokott lenni. Az orvos szerint a tesztek nem 100%-osan megbízhatóak, illetve egyéb rövidtávú hormonális elváltozások is vezethetnek a teszt pozitívvá válásához.

(András lakása) Miklós felkeresi Nórát, holnapra ugyanis megszervezte, hogy elmenjenek két munkása a nő holmijaiért az előző lakhelyére. Nóra mesél a Gézától megtudottakról: Berényi csúnya módszerrel rakta ki a lakásából Gézát. Miki szerint ez az ő ügyük, már hetek óra nincsenek jóban. Nóra megkéri Miklóst, hogy most, Tóni halála után ideje lenne megváltoznia.

(Rendelő) Andi nem hisz az orvosnak, és sírva kirohan a rendelőből.

(Magyaricsék háza) Zsolt zsarolja Magyaricsnét, illetve egyezkedik vele: ha az asszony ezután széles ívben elkerüli a Mátyás király teret, és a hamarosan megérkező Julinak nem mond semmit, akkor ő sem mesél a nem létező diplomáról, továbbá a gyilkossági kísérletről is hallgat.

(András lakása) Nóra telefonál az előző lakhelyén lévő szomszédainak. Csengetnek: Zsuzsa meghozta Bandikát. A nő elmondja Andrásnak, hogy a gyerek délután ötig maradhat, holnapután költöznek. Nóra meginvitálja Zsuzsát egy zöldteára a Rózsába.


(Magyaricsék háza) Magyaricsné belemegy a dologba. Barta Zsolt a Klaudia iránt érzett utálatáról beszél. Később a férfi elhagyja a nő házát.

(Valahol Pesten) Andi egy babáját tologató nővel találkozik az úton, rámosolyog a babára, aztán komoran néz.

(Magyaricsék háza előtt) Barta Zsolt elhajt a kocsijával, ám feltűnik a színen Juli (aki tömegközlekedési eszközöket vett igénybe, ezért késett). A nő kopogtat Magyaricsék háza ajtaján.

(Miklós irodája) Miklóst egy alacsony, szürke ruhás, rövid barna hajú nő keresi, akinek az orrán vastagkeretes fekete szemüveg lóg. A házmesteri állásra jelentkezik.

(Magyaricsék háza) Magyaricsné és Juli beszélgetnek. A tanár felesége fedezi saját magát és Bartát, így Juli nulla információval távozik.

(Rózsa) a) Zsuzsa és Nóra beszélgetnek egy asztalnál. Nóra sajnálja Andrást, de Zsuzsa nem tud mit tenni. Az ügyvédnő szerint joga van elvinnie Bandikát a nagy Atkins-diétásnak, de ez mégsem szép dolog.
b) Zsolt eközben megérkezik. Zsófi megkérdezi tőle, hogy sikerült-e a beszállítóval elrendeznie a dolgot.
c) Andi Tildával találkozik. A fiatalabbik az orvosi vizsgálatról érdeklődik. Andi azt válaszolja, hogy minden rendben van, körülbelül három hetes terhes. Tilda nagyon örül.
d) Laci szomorúan sört iszogat a Rózsában. Nóra érdeklődik tőle, de a férfi nem tud semmi érdemleges hírrel szolgálni Noémival kapcsolatban.

(Iván pincéje) Noémi és Paula arról beszélgetnek, hogy teljesen elvesztették időérzéküket a nagy sötétségben. Iván ledübörög a lépcsőn, ételt hoz a nőknek. Emmának azonban sikerült kioldoznia a kezét a kötésből, és amikor a férfi a feleségével beszél, a lány Iván mögé oson, s egy ötliteres befőttesüveggel leüti őt. Noémi eztán kirohan a pincéből…

(A Berényi Kft. irodája) a) A szemüveges nő bemutatkozik, Ilonának hívják. A beszélgetés Icának sikert hoz: megkapja a házmesteri és a takarítói állást, illetve a szolgálati lakást az első emeleten. Ica boldog, holnap már munkába is állhat.
b) Belép Andi, széles mosolyt erőltet az arcára, majd boldogan Miki nyakába ugrik: „Tényleg babát várok!!!!” Miklós átöleli. Ica egy darabig méregeti Andreát, köszön és távozik.

(Iván háza/Novákék lakása) Noémi magára zárja Iván házának ajtaját, majd a telefonhoz nyúl. Azonban az otthoni telefon csörög és csörög, nem veszi föl senki… Ekkor Iván dübörögni kezd az ajtón, s feszegeti azt.

(András lakása) Emma és Bandika Timivel játszik. A lány így szól a fiúhoz: „Te, Bandi, hallottál már arról, hogy az arab országok némelyikében milyen veszélyes az utcán járkálni? Képes lennél itthagyni a barátaidat és az aput? Jánoshoz végül is semmi közöd…”.

(Iván háza/Novákék lakása) Noémi már harmadszorra tárcsázza az otthoni számot. Eközben az anyja kikászálódik a hálószobából, és a telefonért nyúl. Iván sikeresen betöri az ajtót… Noémi sírva szól bele a kagylóba: - „Anya, segíts, kérlek, segíts, gyertek értem… Itt vagyok Létaer…” Ekkor Iván megkapja Noémit, és elvonszolja… A kagyló lóg…

Nincsenek megjegyzések: