Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 6., hétfő

Barátok közt: A hívás

Dél körül

(Laci irodája)
Andi meglátogatja Tildát. Elmeséli neki, mennyire féltékeny, hiszen látta Nórát és Miklóst ölelkezni. Tilda nyugtatni próbálja, szerinte ez csak a gyász miatt történt. Tilda eszébe jut, hogy talán jó lenne Ricsit is értesítenie a történtekről.

(Börtön, beszélő) Juli biztosítja anyját arról, hogy mellette áll. Átadja neki a süteményes csomagot. Klaudia arra kéri, a továbbiakban hozzon be a a sittre némi cigarettát és édességeket, talán azok felhasználásával békét tud teremteni. Pénzt talál a villában (a hűtőben van némi KP egy ételes dobobzban), amelynek kulcsát kérje el Magditól és másoltassa le.

(Rózsa) Vili bácsi értesíti Zsófit, hogy hamarosan megérkeznek a rendőrök, többeket ki fognak hallgatni. Belép Kinga, aki sír, s nagy nehezen elmeséli a Rózsában dolgozóknak, hogy Géza elutasította.

(Valahol az országban) Imre és Pali kikecmeregnek az autóból egy település táblája előtt, hogy szórólapokat osztogassanak. Imi előtte megkéri Eriket és Botondot, hogy ne marakodjanak.

(Börtöncella) Klaudia belép. Irén kérdezősködik a Julival folytatott beszélgetésről. Klaudia boldog, ám Margit elveszi tőle a nagy becsben tartott sütis csomagot. Klaudia dühös lesz, ám Margit lehurrogja.

(Valahol az országban) Erik defektet kap, s már megint Botondot hibáztatja. ("Na, ez is a TE HIBÁD!")

(Rózsa) Vili bácsi megígéri Kingának, hogy beszél Géza fejével. Zsófi kénytelen bezárni a Rózsát délutánra.

(Miki lakása) A magába fordult Miki a kanapén fekszik. Andi megérkezik, majd elkezdi babusgatni a férfit.

(Valahol az országban) Botond szó nélkül segít Eriknek félretolni az autót és megreparálni a kidurrant kereket.

(Rózsa) Egy vendég sincs. A rendőrök éppen kihallgatják Vilit, aki elmondja, hogy mit látott, s kitér arra, hogy Klaudia halálosan megfenyegette Bartát. Kinga azt meséli, hogy ő semmi gyanúsat nem észlelt.

(Valahol az országban) a) Imre és Pali közvetlenül Iván háza előtt mennek el. Imi mintha kiabálást hallana a mélyből, ám Pali szerint a fiú csak hallucinál. Összefutnak Ivánnal, és egy szórólapot adnak neki, és megkérdezik tőle: Látta-e Noémit? Iván válasza: Nem, soha nem láttam. (Eközben a háttérből látjuk, hogy Paula kinéz az ablakon.) Amikor Iván elmegy, Imi furcsának véli a férfi viselkedését. Pali megnyugtatja: "Ez csak egy apró falu. Az ilyen helyeken sok a furcsa ember." Imre szerint lehetnek fura emberek falvakban és városokban egyaránt.
b) Iván benyit a házába, a szórólapot a felsője zsebébe dugja. Paula megkérdezi, kik voltak azok a fiúk az utcán. A válasz: "Ah, csak egy kutyát keresnek!" Paulának olyan érzése van, mintha a mélyből kiabálnának, Iván ezt az információt is elhessegeti.

(Udvar, a Rózsa ajtaja előtt) a) A nyomozók elmennek, s azt beszélik, hogy valóban Klaudia lehet a tettes.
b) Zsófi bezárja a Rózsát, majd holnap kinyitnak, ma már elég volt a történésekből.
b) Vilmost odakint várja Magdi egy "Na, mi volt?"-tal. Vili mondja: semmi érdekes, ugyanazt mondta, mint a múltkor, majd mesél a Kinga-Géza afférról. Magdi hüledezik.

(Valahol az országban) Erik a nagy segítség láttán úgy dönt, bocsánatot kér Botondtól. A fiú örül. Kezet fognak.

(Iván háza) Paula a férje felsőjének a zsebében matat. Megtalálja a papírt, majd elrohan. Az ajtó hirtelen becsapására kidübörög a konyhába Iván, aki meglátja a padlón a kihajtogatott szórólapot.

(Nóra/Géza lakása) Géza és Vilmos beszélgetnek a Kingával folytatott kapcsolat újabb fordulatáról. Vilmos elmeséli, hogy Kinga igencsak kikészült. Géza válasza: nem érdekli a dolog többé, szerinte ennek a kapcsolatnak nem lesz jövője. Hamarosan beadja a válópert is.

(Iván háza) Paula lemegy a mély pincébe (nem vajat csipegetni), felfedezi, hogy ott van Noémi. Iván azonban hátbaveregeti, az asszony összeesik. Szil... szál... szalmaszál...

(Andi lakása) Miklós kezében telefon, arcán a keserű felismerés. A bűnügyi laborból hívják, s a DNS-vizsgálat eredményéről tájékoztatják. Az autóban valóban Tóni ült...

Nincsenek megjegyzések: