Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 3., péntek

Barátok közt: Békülések

Délelőtti események

(A Barátok háza előtt) A megtört Orsi kilép a kapun, majd odamegy az öt hímneműhöz (Laci, Imi, Pali, Erik, Botond). Megbeszélik, hogy melyik autóba ki fog ülni. Laci kocsijában Orsi és Imi, Erik autójában Pali, Imi, - a sors fintora - Botond és Erik.

(Börtöncella) Klaudia sipítozik, megkéri Margitot, hagyja békén, majd eltakarítja magáról az ételmaradékot. Egy őr lép be, szól Klaudiának, hogy az ügyvédje, Nándor beszélni szeretne vele, a beszélőnél várja.

(Andi lakása) Miklós a kanapén fekszik összeroskadtan. Andi szól, hogy ő elmegy, vásárol ezt-azt. A férfi a rendőrség hívását várja.

(Börtön, beszélő) Klaudiát bekísérik az ügyvédhez. A nő elmeséli, hogy a rabtársai nem hagyják békén. Az ügyvéd azt mondja, ha Klaudia megemeli a járandóságát, minden követ meg fog mozgatni. Klaudia természetesen belemegy.

(Udvar) Andi és Tilda összefutnak. Tilda híre, hogy Pali elment Noémit keresni, Andié pedig az, hogy Miki nem tud beletörődni a fia halálába, és csak reménykedik abban, hogy nem Tóni ült az autóban.

(Börtön, beszélő) Nándor azt tanácsolja Klaudiának, hogy keressen valakit, aki cigarettát és egyéb holmikat visz be neki a börtönbe, és azzal vásárolja meg a saját békéjét.

(Rózsa) Zsófi áll a pult mögött. a) Kinga felszolgál, majd amikor odamegy a pulthoz, Zsófi beszól neki: "Nem látod, hogy a négyes asztalnál már fél órája rád várnak?". Kinga fújtat.
b) Csörög a mobiltelefonja, a kijelzőn látjuk, hogy Klaudia keresi. A lány kinyomja a hívást.
c) Kinga elejti a tálcát, azon két üres pohár. Zsófi ingerülten odaszól, hogy takarítsa össze, és majd Zsolttal levonatja a béréből.
d) Mindezt Magdi néni is végignézi, majd amikor Kinga elvonul az irodába, megkérdezi Zsófit, hogy miért viselkedik így. Zsófi válasza: "Én csak meg szeretném leckéztetni. Még arra sem méltat, hogy végighallgasson."

(Andi lakása) Hosszasan csengetnek. Miklós eleinte nem akarja kinyitni az ajtót, később azonban feltápászkodik, és úgy indul el, mintha le akarná ütni az ajtó túloldalán állót. Amikor kinyitja, meglepődik azon, hogy Nóra keresi. A nő elnézést kér a tegnapi viselkedése miatt, majd sírva egymás nyakába borulnak. Ekkor megérkezik Andi a közértből, és fátyolos hangon odanyom egy "Sziasztokot", lerakja a szatyrát, s elmegy.

(A Rózsa irodája) Magdi megszólítja Kingát, aki seprűért és lapátért jött. Magdi kéri, hogy Kinga hallgassa végig. Az asszony elmeséli, hogy mi volt azon az éjszakán, és Gézát tökéletesen félreérti. A lány pityeregni kezd.

(Juli lakása) Juli süteményt csomagol, amit Vanda észrevesz. Az asszony közli a lányával, hogy bemegy Klaudiához a börtönbe. Vanda ellenkezik, próbálja feltartani az anyját, de mindhiába.

(Rózsa) a) Kinga pityeregve odamegy Zsófihoz, s elmondja, mit tudott meg. Elnézést kér tőle, de hozzáteszi, azt ne várja Zsófi, hogy a közeljövőben ismét barátok legyenek a "bunkózás" miatt. Zsófi elfogadja a bocsánatkérést, majd ad neki 15 percet, hogy Gézához mehessen.
b) Vili bácsi mosolyogva odamegy anyushoz, és megpuszilja. Magdinak dagad a melle.

(Erik autója) Botond szól, hogy álljanak meg egy benzinkútnál. Erik nem hajlandó erre, s felemlegeti: "Ha nem árultál volna Tóninak kábítószert, akkor talán nem itt lennénk!". Imre kéri Eriket, hogy hagyja abba, és álljon meg a legközelebbi állomásnál.

(Iván pincéje) Noémi előre-hátra himbálja a felsőtestét, összezárt lábakkal ül, a száján ragasztószalag. Ekkor megérkezik Iván, és kérdezgeti a lányt, hogy hogy hívják, merre lakik stb. Noémi próbálja megrúgni, de sikertelenül. A férfi megragadja Noémi haját, és így szól: "Ezt még megbánod, te fészekfejű!".

(Börtöncella) Az őr szól Klaudiának, hogy a lánya jött látogatóba, és igyekezzen. Margit beszól: "De sűrűn látogatják a nagyassszonyt!".

(Nóra/Géza lakása) Csengetnek, Géza kinyitja az ajtót. Kinga örömmel az arcán a férfi nyakába ugrik, de... de Géza hideg tekintettel eltolja magától a lányt, és így szól: "Most mit vársz tőlem Kinga? Ha nem bízol meg bennem, akkor a jövőben sem fogsz. Jobb, ha nem keressük egymás társaságát a jövőben." Kinga szomorú képpel elandalog.

(Börtön, beszélő) Juli és Klaudia beszélgetnek, az asszony azt ecseteli, hogy mennyire meglepődött, amikor megtudta, hogy Juli keresi. Klaudia megtörve mesél, próbálja bizonyítani az ártatlanságát. Juli megfogja az anyja kezét az asztal tetején, és potyogó könnyekkel így szól: "Tudom, hogy nem vagy gyilkos, ANYA!"

Nincsenek megjegyzések: