Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. augusztus 12., vasárnap

Barátok közt: Meglepetések

Délelőtt, 9 körül

(Udvar)
a) Nóra ledöbben Andi bejelentése hallatán.
b) Géza kilép a Kertész-lakás ajtaján. Kicsit csúnyán néz Nórára, majd megkérdezi, hogy miért nem lehetett normálisan megbeszélni a lakáskipakolós dolgot. A nő ismét elcsodálkozik.

(Park) Az ügyvéd pókerarccal néz Bartára. Nándor elfogadja Zsolt ajánlatát, majd biztosítják egymást arról, hogy egyikük sem beszél senkinek a dologról, hiszen mindketten alaposan megjárhatják. Az ügyvéd milliókat kap majd, hogy Klaudiát a börtönben tartsa.

(Udvar) Nóra kéri Gézát, hogy ne haragudjon, ő nem tehet semmiről. Mindenképpen beszél Miklóssal.

(Miki irodája) Milkós megtudja Anditól, hogy az mesélt Nórának a terhességéről. A férfi haragszik, mert Andrea legalább egy hetet várhatott a hírrel, ugyanis Nóra is gyászol. Andi elnézést kér, majd bejelenti, hogy ma délután megy a nőgyógyászához.

(Park) Nándor Juli kezdődő magánnyomozásáról értesíti Bartát, továbbá Magyaricsné esetleges bűnösségéről is. Zsolt nem is gondolt volna Magyaricsnéra soha, nem tudja, hogy kerül a képbe. Az is eszébe jut, hogy a gyilkossági kísérlet napján mintha egy idegen kereste volna, aki munkát keresett a Rózsában.

(András lakása) Megérkeznek a sétából Nóráék. András megígéri neki, hogy segít költözködni. Nóra felháborítónak tartja Miki viselkedését: előbb Magdika, utána Géza. A férfi talán soha nem fog megváltozni.

(Juli lakása) Nándor látogatást tesz Julinál. Próbálja lebeszélni a nőt a nyomozásról, mert az értelmetlen lenne, Magyaricsnét nem is látták aznap a Rózsában. Juli azonban szeretne még egy esélyt adni az anyjának, hisz annak ártatlanságában.

(András lakása) Nóra mesél Andrásnak Andi terhességéről, és arról, hogy ez mennyire váratlanul érte. András arról érdeklődik a nőtől, hogy mik az esélyei abban az esetben, ha Zsuzsa valóban elviszi Bandikát az országból. Nóra válasza: "Nem sok!"

(Rózsa) a) Belép Barta Zsolt. Magdi megkérdezi, hogy BZS ugye még nem akarja kirúgni, de az ígéri, nem fogja.
b) Tilda és Pali egy asztalnál ülnek, mert jobban szeretik a Rózsa kávéját, mint az otthonit. Kinga odalép hozzájuk. Tilda megkérdezi a lánytól, hogy nincsenek-e újabb fejlemények. Amikor a pincérnő elmegy, Tilda azt tanácsolja Palinak, hogy készüljön a nagybácsi szerepére.
c) Zsolt Vilmostól érdeklődik az ominózus este álláskereső látogatójáról. Vilmos úgy emlékszik, hogy egy nő kereste, aki középkorú, alacsony termetű, világos hajú. A részletekre nem emlékszik, a nő egy újsággal takarta magát. A főnök se szó, se beszéd elrohan.

(Rendelő) Andi belép a nőgyógyászához, a tesztről és a rosszulléteiről beszél. Az orvos szeretne azért még egy-két vizsgálatot készíteni.

(Barta lakása) Zsolt nagy dirrel-durral belép a lakásába, s kutatni kezd a telefonkönyvben. Zsófi álmosan kilép a hálószóbából, és azt kérdezi, most mi van. - Semmi, csak tudod az egyik beszállító... - válaszolja, csókot nyom Zsófi arcára, majd elrohan.

(Udvar) a) Juli lekíséri az ügyvédet, majd elköszön tőle. Tilda és Pali kilépnek. Pali elmegy. Juli elmondja Tildának, hogy ez az ember Klaudia ügyvédje, de az anyja találhatott volna jobbat is.
b) Vilmos kihoz egy tálcát a Rózsából. Juli mesél neki egy nőről, olyan paramétereket mond róla, amelyeket az Klaudia mondott neki, majd megkérdezi, Vili bá látott-e ilyen forma alakot a gyilkossági kísérlet estéjén. Vilmos mondja: igen, hasonlót igen, éppen állást keresett a Rózsában, s hogy Zsolt is hasonlóakról érdeklődött. Juli a táskájában kutatva elsiet.
c) Barta lerohan a lépcsőn, de Vili feltartja, és Juli hasonló kérdéséről mesél neki.

(Laci irodája) Tilda arról kérdezi Palit, hogy az mit fog csinálni, ha nagybácsi lesz. Szóba kerül, hogy a lány is szívesen babázna már, de ebben az anyagi helyzetben (amíg "ingyen" dolgoznak Lacinak) nem tudnak vállalni gyereke. Pali a NovákFutárból SzilágyiFutárt szeretne csinálni, úgy véli, sokkal nagyobb profitot tudna kisajtolni a cégből, mint Laci.

(Rendelő) Andi egy széken ül, az orvosa papírogat nézeget. A doktor így szól hozzá: "Kisasszony, úgy tűnik, rossz hírrel kell, hogy szolgáljak. Maga nem vár gyermeket."

(Valahol egy budapesti kertvárosban) Barta Magyaricsék háza előtt vár. Amikor látja, hogy Magyaricsné egy nagy bevásárlószatyorral közeledik, megbújik egy fal mögött. Az asszony kinyitja a bejárati ajtót, Zsolt mögé lopózik. Befogja az asszony száját, szétnéz, majd a másik kezével belülről bekulcsolja az ajtót...

Nincsenek megjegyzések: