Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. július 30., hétfő

A nem várt ismerős

Délelőtt, 10.10

(Udvar) Tilda kávézni indul a Rózsába, találkozik Zsófival. Zsófi azért jött, hogy Magdi nénitől elkérjen egy kulcsot Barta lakásához (korábban visszaadta Zsoltnak a sajátját), és hogy holmikat vigyen be Bartának a kórházba. Zsófi elmeséli Tildának a történteket, és azt, hogy Zsolt túlélte az esetet. Aztán tálcával a kezében megjelenik Kinga, aki ócsárolni kezdi Zsófit, majdnem belekap a hajába. Kérdőre vonja: Miért voltál a Géza ágyában éjjel? Azonban mielőtt Zsófi magyarázattal szolgálna, Kinga elviharzik. Zsófi utánakiabálja, hogy "bunkó". Ekkor Kinga visszamegy, és a két lány egymás haját tépi.
Tilda és a zajra érkező Vili bácsi választja szét őket.
Magdi néni titokban figyeli az eseményeket, aztán Zsófi az asszony felé igyekszik.

(Novákék lakása) Orsi próbálja nyugtatgatni a férfiakat, szerinte nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Ám Miklós a híradó bejátszásában észrevesz egy fontos elemet, ami Tóni autójára utal. Idegesen a jelen lévő rendőrök segítségét kéri.

(Klaudia villája) Klaudia próbálja meggyőzni az őt hazafuvarozó Andrást, hogy nem csinált semmi rosszat, s nem tudja, hogy a fiola hogyan került a táskájába. A nő fél Juli és Vanda esetleges megvetésétől. András próbál hinni Klaudiának. Megkérdezi, hogy volt-e alkalma valakinek belecsempésznie a táskájába a mérget tartalmazó üvegcsét. Klaudia elgondolkodik.

(Udvar) Magdi néni átnyújtja Zsófinak a kért kulcsot, aztán kikérdezi a lányt. Zsófi elmondja, hogy ő csak befeküdt a Géza ágyába, aludni próbált, mert kikészítette a gyilkossági kísérlet ügye, Kinga félreérthetett valamit. Magdi néni Zsolt állapota felől is érdeklődik. Géza is megérkezik, elmondja, hogy Kinga nem akar vele szóba állni.

(Novákék lakása) A rendőrök telefonon kérnek részletes tájékoztatást a kocsirobbanás körülményeiről. A helyszínelők már DNS- és egyéb mintákat is vettek, de konkrétumot nem tudnak, mert semmiféle kilétre utaló nyomot nem találtak. Mindenki idegeskedik, aggódik. Amikor kiderül, hogy merrefelé történt a robbanás, Miki magába roskad: az út talán Nórához vezetett.

(Rózsa) Vili bácsi és Magdi a Kinga-Zsófi ügy vonzatáról pusmognak. Vili bácsi mondja, hogy ő már próbálta jobb belátásra bírni Kingát, de sikertelenül. Vili arra kéri Magdit, hogy járjon közbe ő, talán meg tudná lágyítani Kinga szívét. "Azt már nem! Nem és nem!" - válaszolja az asszony.

(Udvar) Tilda próbál beszélni Kingával, de az elhárítja a közeledést. "Ettől a szent pillanattól számítva a Kertész családból senki se szóljon hozzám, mindannyian csak a Gézát véditek! Te meg csak barátkozz ezentúl Zsófival!" - kiabálja.

(Novák lakás) Miklós és Laci úgy dönt, felkeresik a robbanás helyszínét. Orsi és Andi próbálja istápolni a két férfit. Mikor pattogva elmennek, Orsi sírásba kezd, Andi nyugtatja.

(Udvar) a) András találkozik Miklóssal és Lacival, akik sietnek. Miklós ideges, Laci mondja, hogy valószínűleg baleset történt, és most a helyszínre igyekeznek. A két férfi kimegy a kapun. Ekkor Juli jelenik meg, aki Andrással kezd beszélni. Juli mondja, hogy nemrég hallott a mérgezésről, és az anyja fő gyanúsított.
b) Magdi néni végignézi, ahogy Géza próbál közeledni a konok Kingához, aki száját összecsukva elmegy a fia mellett.
c) András elmeséli Julinak, hogy véleménye szerint Klaudia legyen akármilyen intrikus, de gyilkolni nem lenne képes. A bizonyítékok viszont ellene szólnak.
d) Valaki megjelenik a ház kapujában: egy fekete hajú, kerek arcú nő. Nóra az, a babájával az ölében. Minden tekintet rá szegeződik...

4 megjegyzés:

Unknown írta...

azért aranyos ahogy tovább írod:)

nyilasmisi írta...

Köszönöm szépen, te vagy az első kommentelőm. :)

Unknown írta...

igen, láttam! azért is irtam, hogy lásd, van aki olvassa, meghát az elsö komment születik a legnehezebben (vhogy igy tartják)

Unknown írta...

kedves mtt, sztem tök jó a stílusod, úgyhogy csak írd szépen izgalmasan, tovább ;) egyébként a forgatókönyv-írók sem tudnak többet ;) úgyhogy hajrá!!! ja, Nóra kislányát Timikének hívják, így valósághűbb, mint a "gyerek" megnevezés és persze nem is olyan személytelen! további kellemes írkálást!!!