Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. július 28., szombat

Elhagyottan

"Álmában az embernek előtörnek titkos vágyai, nem kifejezett véleményei, s az elfojtott érzelmek.

Azt hiszem, éjjel 11 van. Aludhattam egy órácskát. A testem olyan könnyű, a gyomorrontásnak semmi nyoma. Képes vagyok egyik helyről a másikra repülni, átjutni a falakon, elsuhanni Budapest gyönyörű és ótvaros helyei felett."

A rendőrségen kihallgatják Klaudiát. A táskájában találnak egy fiolát, melyet elküldenek ujjlenyomat-vizsgálatra. A nyomozók szerint Klaudia megmérgezte Barta Zsoltot. - Addig nem mondok semmit, amíg nincs itt az ügyvédem! - szól felháborodottan a nő, majd előveszi a mobilját. - Üdvözlöm! Berényi Klaudia vagyok, ne haragudjon, hogy ilyen későn zavarom, de.... - folytatja.

Valahol egy kevésbé forgalmas országúton Noémi magához tér. Tóni alélt feje az ölében, próbálja élesztgetni, sikertelenül. A lánynak sikerül valahogy kimásznia az összetört autóból, de a fiú testét nem tudja kihúzni, mert annak lábai beszorultak valahová. Noémi próbál segélyhívást kezdeményezni a mobilján, de nincsen semmi térerő. Észreveszi, hogy folyik a benzin. Tónit próbálja megint valahogy kiemelni a roncsok közül, de mindhiába. Égett szagot érez... A lány rémülten futni kezd, és egy bokor mögé bújik... Az autó felrobban...

Miklós, Orsi, Andi és Laci aggódnak az eltűnt gyerekek miatt. Hiában hívogatják őket, nem veszik fel. Orsi SMS-t küld a lányának.

Megérkezik az ügyvéd a rendőrségre, akinek jelenlétében Klaudia beszámol a történtekről a nyomozóknak. Elmondja a Magyarics-féle zsarolás körülményeit is. A nőnek a fogdán kell eltöltenie az éjszakát Dr. Balázs Nándor minden tiltakozása ellenére.

Kinga lakása konyhájában sír. Erik nyugtatgatja: a fiú szerint a lány félreérthetett valamit. Csengetnek: Géza az. Kinga ordít vele, azt mondja, hogy többet nem akar a férfival beszélni.

Zsófi a kórház folyosóján ül, csörög a mobilja. Egy nővér mérgesen ránéz. Klaudia hívja mobilon a lányt: azt mondja, hogy vigyen be neki fehérneműt a fogdára. Zsófi azonban erre nem hajlandó, és mérgesen lecsapja a telefont. Megjelenik egy orvos, aki közli: sikerült Barta Zsolt állapotát stabilizálni, túléli a mérgezést, de Zsófi még nem mehet be hozzá.

Az aggódó szülők értesítik a rendőrséget Tóni és Noémi eltűnéséről.

Egy lány andalog az úton, ruhája piszkos, sápadt arcán vércsík. Úgy tűnik, sokkot kapott, s nem tud magáról semmit. Egy középkorú férfi megáll mellette kisteherautójával, és felveszi Noémit, aki nem beszél...

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Na, de a Magyaricsné hogyan került elôzôleg Clau lakására, hogy ott kereste a gyûrûjét? És miért pont Claut akarja gyanúba hozni? Ezekrôl valahogy lemaradtam, azt hiszem...:)

nyilasmisi írta...

Magyaricsnénak nem volt szimpatikus Claudia (jobban szeretem K-val írni, így magyarosabb). Ő és a férje korábban már voltak fent a villában, ekkor Klaudia részletezte az eseményeket. Magyaricsné a férjét félti (és talán saját maga anyagi biztonságát).