Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. július 29., vasárnap

4:30

A Nap sugarai áttörik a sötétkék eget a Lánchíd felett. 4:30

(Novák lakás) Andi, Orsi, Miklós, Laci és Imre a konyhában ülnek, kávéznak, bár látszik rajtuk, hogy tehetetlenek. A rendőrség még nem érkezett meg. A szülők (vagy az e szerepet betöltők) aggódnak. Laci ráripakodik Miklósra: azt mondja, hogy ha Tóni megérkezik, akkor lecsavarja Tóni fejét a helyéről. Orsi próbálja nyugtatni Lacit. Szóba kerül, hogy a rendőrség reggel fél hét felé érkezik.

Valahol máshol egy tejeskocsi sofőrje pillantja meg Tóni autójának darabjait. A mobiljához nyúl.

(Novák lakás) Orsi és Laci az egyik sarokban pusmognak. Miklósnak eszébe jut a délutáni jelenet, amikor is Tóni ki akart vele békülni, és Emmával kávét iszogattak. Nóra titkos telefonszámáról is beszél. Elmondja Andinak, hogy talán Nórához indult a két gyerek, s később, ha reggel lesz, felhívja volt feleségét.

A teherautó mogorva sofőrje Noémit kérdezgeti (ki ő, hogy került az útra stb.). Noémi nincs magánál, maga elé bámul. A férfi úgy határoz, hogy hazaviszi a lányt.

(Kórház) Zsófinak szól az orvos, hogy bemehet Bartához, de az nincs magánál. A kórteremben Zsófi sírni kezd. "Még mindig szeretlek, akármit is tettél. Klaudiával minden kapcsolatot meg fogok szakítani, ha tényleg ő akart megölni!" - mondja.

(Valahol az országban, Pesttől távol) A sofőr, Iván kiszáll a kocsiból. A felesége, Paula már várja házuk kapujában. A nő megkérdezi, hogy ki az a lány. Iván elmeséli, hogy az út szélén vette föl. Személyes iratokat keresnek Noémi (aki alszik) zsebében, de nem találnak.

Reggel 7.30

(Rendőrség) A nyomozók azt mondják a fogdából az irodába kísért Klaudiának, hogy elmehet, de ne utazzon el Budapestről sehová. Klaudia mobilon hívja Andrást, azt kéri, hogy menjen elé a rendőrségre.

(Andrásék lakása) Emma álmos fejjel érkezik a nappaliba. Kérdezi, hogy ki telefonált ilyen korán. András beszámol Klaudia hívásáról és az esti eseményekről.

(Udvar) Vili bácsi, Magdi és Kinga azon tanakodnak, hogy kinyissák-e a Rózsát Barta nélkül, mivel a helyszínelés már véget ért ott. Végül is munkába állnak. Géza jelenik meg, aki Kingával szeretne beszélni, de a lány nem szól Gézához. Vilmos és Magdi néz egy nagyot.

(Udvar) Miklós Nórát hívná mobilon, de az nem veszi föl. Később a férfi aggódva számol be Andrásnak Tóniék szökéséről. András nem szeretné öccsét a Klaudia-üggyel terhelni, ezért elharapja, amibe belekezdett. Abban a pillanatban az eltűnéssel kapcsolatban vizsgálódó rendőrök is megérkeznek.

(Novákék lakása) Emma becsenget. Kérdezi Orsitól, hogy előkerültek-e a barátai. Laci cammogva bekapcsolja a tévét. Megérkezik Miklós a lakásba a rendőrökkel. Orsi és Miki éppen beszámolnának a történtekről, amikor felerősödik a doboz hangja. Laci szól a többieknek, hogy jöjjenek a tévé elé. Az RTL Klub reggel nyolcas híradója arról informál, hogy egy autó robbant fel az országúton, s abban emberi maradványokat találtak. A részletek még nem ismertek...

Nincsenek megjegyzések: