Figyelem! A Barátok közt egy hónapra álomra szenderül, akárcsak én. De olvasd napról napra ezt a naplót, mert bizonyos események folytatódnak. Csak kicsit másképp...


2007. július 24., kedd

Ismét egy hosszú, izgalmas este

Lakóházunk kedvelt szórakozóhelyén, a Rózsában eszegetem a kedvenc sütimet. Imádom a franciakrémest, de az a fránya Barta Zsolt hónapról hónapra emeli az árakat. Több, mint háromszáz forintot kell kipengetni egy adagért, fura egy üzletpolitika. Persze mindezt titokban csinálom, anyám fogyókúrára "kényszerített" múlt szombaton. Szerencsére Magdi néni nem látott meg. :)

Miután végzek a zugvacsorával, elindulok a lakásunkba, a másodikra. Találkozom Botonddal, akinek elvből nem köszönök, persze ő azért odanyomott egy nagyon halk hellót. Éppen benyitnék, amikor látom, hogy Zsófi barátném szinte menekülve otthagyja Barta lakását (ez is jó kapcsolat lehet). Vihar a paradicsomban? Ezt holnap kiderítem!

A konyhánkban anya és hugi takarítnak, apu a Fókuszt nézi a nappaliban. Megkérdezem anyát, kell-e valamit segíteni, de nem kell, a válasz az, hogy én csak tanuljak a vizsgáimra, illetve nézzek valami nyári munkát magamnak, mert megint lemaradok a jó lehetőségekről. Whoááá! Ez a nő annyira kiborító tud lenni... Mondom neki, majd elmegyek Novákhoz futárnak, úgy, mint tavaly nyáron. Anya közli, hogy ez nem éppen jó ötlet, mert Maci bá cége a csőd szélén áll, a kozmetikai biznisz után az APEH is lekapta húsz millióval, hisz adócsalt. Az ipse idegileg ki van készülve, nem törődik semmivel, idegbajos - mondja anyu, aki Orsolyával beszélt még délután. Tildának és a többi alkalmazottnak még fizetése sem lesz erre a hónapra anya szerint. Hát... a talpraállás nem mindenkinek az erőssége.

A beszélgetés után elmegyek zuhanyozni, majd be a szobámba tévézni. A sorozatfüggőség átka az, hogy egy részről sem maradhatsz le. Ma este a CSI: Miami van terítéken.

Ám alig látok belőle öt percet, hallom, hogy kiabálás van az udvaron! Húha! Rohanok is ki a gangra. Vili bá, Imi, Noémi, Tóni és Orsi ott állnak Novák irodája előtt tátott szájjal. A jelekből ítélve nagy rontombontom lehetett az irodában. Remélem, majd a részleteket is megtudom. Időzíthették volna ezt a CSI: Miami reklámszünetére is, de uzsgyi be az ágyba HorésóKént nézni!

Nincsenek megjegyzések: